Indisch Wetenschappelijk Instituut

Welkom op de website van het Indisch Wetenschappelijk Instituut (IWI) 
sinds 1985 beheerder van de IWI-collectie

wat is het IWI
10.000 boeken en tijdschriften, ruim 70.000 foto’s los en in albums, op glasplaat of negatief, 10.000-den documenten incl. persoonlijke-knipselverzamelingen en Categorie O,100-den voorwerpen, complete archieven van Indische organisaties, een beeld- en geluidarchief met 10-tallen 78-toerenplaten en lp's, singletjes, cassettebandjes, filmpjes, videobanden, cd's en dvd’s.

Deze materiële IWI-collectie is vanaf 2005 ondergebracht bij Nederlandse erfgoedinstellingen: het Tropenmuseum Nationaal Museum van Wereldculturen (NMvW) in Amsterdam, Museum Bronbeek in Arnhem en het KITLV in Leiden (zie: Nieuwsbrief). Uit de materiële collectie is een keuze gemaakt voor de digitale collectie. Die wordt beheerd door het IWI en staat hier op de IWI-website (zie IWIcollectie), compleet met verwijzingen naar de vindplaatsen van de materiële collectieitems.

waar is het IWI nu
de digitale collectie: www.iwicollectie.nl; postadres: Transvaalstraat 99a 1092 HG Amsterdam; bestuur: Postbus 8077, 6710 AB Ede (Gld) mail: info@iwi-nu.nlmobiel: 06 4790 4569, kvk S 4115 3687; voor donaties: NL56 INGB 0004 9226 35 tnv IWI te Ede (Gld)

wat doet het IWI nu
We realiseren het project Aangespoeld
Aangespoeld is een verzameling levensverhalen in woord en beeld en vormt een extra entree tot de IWI-collectie. De levensverhalen zijn tevens de basis van de IWI-geschiedschrijving over de Indische Cultuur, de IWI-collectie en de mensen die de IWI-collectie bijeenbrachten. 
Aangespoeld wordt mede mogelijk gemaakt door een substantiële bijdrage van het Engelbert van Bevervoorde-van Heyst Fonds via het Prins Bernhard Cultuurfonds

wie is het IWI nu
directeur: Edy Seriese, Amsterdam 
bestuur: Saskia Wieringa, Den Haag (voorzitter)
              Erik Jansen, Ede (penningmeester)
              Liane van der Linden, Rotterdam (voorzitter cie Boek)

 

www.iwicollectie.nl
70.000 foto's, de titelbeschrijving van alle 10.000 IWI-boeken + ruim 30.000 documenten, 100-den voorwerpen. Nu digitaal! 
+
Aangespoeld: Indische geschiedenis vanuit Indisch perspectief

LET OP!
Omdat TimeRime de tijdlijn niet meer ondersteunt, werkt de verwijzing via de de foto's naar de tijd en locatie van de verhalen in Aangespoeld niet meer correct. We zoeken naarstig naar (geld en) een mogelijkheid op dat probleem op te lossen.

Onze excuses aan de vertellers voor de -nu- onvolledigheid van hun verhalen.

namens de redactie van Aangespoeld,
Edy Seriese